Ferencker

Höcögnek és kézműveskednek a gyerekek

2016. október 09. 10:15 - FodiKitti

Népzene tölti meg minden csütörtökön a Ferencvárosi Művelődési Központot, de az élőzenés táncház mellett kézműves foglalkozás is várja a gyerekeket a Höcögő Táncházban.

Éppen papír lepkéket és szitakötőket készítenek, amikor belépek, a rovarokat két szívószálra húzzák rá – ezek alkották a csápokat. A korosztály egészen széles, kicsik és nagyok egyaránt bekapcsolódhatnak, találhatunk háromévest, de akár már 3. osztályos nagylányt is.

Van olyan család, akik már több mint négy éve járnak a 9. kerületi művelődésházba, hogy a gyerekek a délutánjaikat hasznos elfoglaltsággal, társaságban tölthessék. Az ügyes kezű, alkotószellemű gyereket Berni várja hétről hétre, minden csütörtökön öt órakor, hogy együtt színezzenek, rajzoljanak, vágjanak a kézműves foglalkozás keretében.

 Az egyik anyuka arról mesélt, hogy két gyermekével rendszeresen látogatják a foglalkozást, mert szerinte ez jó kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek és a szülőknek is. A kézműves foglalkozás időtartámat viszont kifogásolta, ugyanis a félóra sokszor nem elég arra, hogy a gyerekek befejezzék alkotásaikat.

A kézműveskedést zenés táncház követi, kéthetente élőzenével, ilyenkor Olasz György és társai biztosítják a hangulatot. Az alkalmilag összeállt zenekar egyik tagja, Kuczera Barbara hívja körtáncra az először még kicsit félénk gyerekeket, ezután elkezdődik a népdalok közös éneklése, ugrálás, tapsolás, amikor pedig a gyerekek kellően elfáradtak, leülnek a szüleikkel Barbi és a zenekar köré, hogy mondókázzanak.

A legtöbb szülő csak néha hozza el a gyerekét, ha nincs mit otthon csinálni vagy nem találnak jobb programot a környéken, de a rendszeresen járók között akad olyan gyerek is, aki anyukájának még a 300 Ft-os belépőt is megkölcsönözte csak, hogy eljöhessenek a Höcögő Táncházba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr6711782533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása