Ferencker

Volt egyszer egy vadnyugati kocsma

2017. május 08. 15:24 - FodiKitti

Berúgható lengőajtó, bölénykoponya a falon, pisztoly és lószerszámok a gerendákról lógva. Tökéletes vadnyugati hangulattal kecsegtet a nagykörúti Western Pub és Étterem. A Volt egyszer egy vadnyugat érzés akkor foszlik szerte, amikor az étlapot felnyitva meglátjuk, hogy a messzi vadnyugaton bizony még jó magyar gulyásleves is kapható.

Hogy bízzak egy olyanban, aki övet is hord, meg nadrágtartót is? Nem bízik a saját gatyájában – hangzik el a Volt egyszer egy vadnyugat című filmben. A 9. kerületi Western Pubba betérve sem bízhatunk abban, hogy megkapjuk a tökéletes, ajtót berúgós hangulatot. Leginkább úgy érezhetjük magunkat, mint egy western film forgatásán, ahol hangulatos a díszlet, de valójában a ló is kartonból van, a pisztoly is csak játékfegyver.

Kép: Western Pub Facebook oldala

A Boráros térhez közel lévő vadnyugat tematikájú kocsmába egy hétköznap este tértünk be. Nem hemzsegett a hely bajuszos, kalapos cowboyoktól, de sok fiatal beült egy-egy italra. Belépve határozottan megjött a vadnyugat érzésünk a lengőajtónak köszönhetően. A fejünk felett a plafonra festett madarak köröztek, kantárok csüngtek a gerendákról. A pincér fejéről hiányzott a cowboy kalap, a koszos fehér ing, a pult alá rejtett pisztoly és a hangfalakból sem szólt Enni Morricone, de mindezt még könnyen lenyeli az ember.

Az étlapot megkapva aztán már csak fanyarul pislogunk. Egy tematizált étteremhez hűen vártuk a zsírban tocsogó steaket vagy akár egy egyszerű rántotthúst, amit a vadnyugati feeling kedvéért az Ördög jobb és balkezének keresztelnek el. Ehelyett a klasszikus ételek sorakoztak az étlapon: húsleves gazdagon, natúr csirkemell salátával és rizzsel, hamburger, pizza.

Nem lenne igaz, ha azt állítanánk, hogy nem volt egyetlen vadnyugat(osabb) hangulatú étel sem, lehetett kapni a Bud Spencert megidéző texasi sertésbordát hagymás babbal vagy BBQ öntetes csirkeszárnyakat. Ennek ellenére hiányoltuk a fantázianeveket: A séf feje, Golyó a szívbe, Sarkantyú a lóba.

Az étterem nyilvánvalóan szeretett volna megfelelni mindenféle vendégnek, ezért még Hungarian menüt is lehetett 2900 forintért rendelni, de ezzel a pub megölte mindazt a hangulatot, amit a dekorációval annyira próbált sugallni magáról. Lehet tematikus éttermet nyitni, de akkor minden tekintetben hűnek kell lenni hozzá, különben a vendég azt érzi, hogy csak egy filmdíszletei között ül.

Erre panaszkodott egy egyetemista lány is, aki éppen a pubban sörözött a barátaival. Beszélgetős, sörözős programokra tökéletes hely. A dekoráció elég hangulatos, de ezen felül nem igazán mutat fel mást annak érdekében, hogy témakocsmának nevezhessük. A menüben és az italokban sem igazodik a megcélzott stílushoz, de biztos, hogy nem is mindenki tart erre igényt – mesélte Nóra, aki saját bevallása szerint nem egy nagy western film rajongó, de jó ötletnek tartja a tematikus kocsmát.

Kép: Western Pub Facebook oldala

Keserű szájízzel kikérünk egy koktélt, amit a messzi nyugaton is egyszerűen csak Tequila sunrisenak hívnak, de amikor már nachost rendelünk, akkor kiderül, hogy elfogyott, ezért maximum sültkrumplit kapunk, ha szeretnénk. A hosszú percekig tartó várakozás után egy tányérra hányt adag mirelit krumplit kapunk, abból sem prémium kategóriásat.

Vannak a Western Pubban jó kezdeményezések, a dekoráció ötből ötös, de minden más megöli azt az igazi vadnyugat hangulatot, amire vágynánk egy ilyen helyre belépve. Minőségi, igazi western ételben nem érdemes reménykedni, de ennek megfelelően nincsenek is túlárazva a főételek, 1800 forintért tudunk rendelni húst és köretet.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr1612441645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Folyékony pszichiáter 2017.05.16. 09:07:16

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A web mindent elbír. Írd csak le nyugodtan. A Heti sajtó a kincset és szemetet is összesöpri, ha jár vele bódulat. Hétszentség'17/19 2017. 05. 08. Berúgható lengőajtó, bölénykoponya a falon, p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stim 2017.05.09. 21:01:56

jó ajánló ez a cikk egy jó helynek ahol egyébként a gulyásleves is finom és cuki kis bográcsokban szervírozzák:)
süti beállítások módosítása