Ferencker

Kevés az érdeklődő a Bakáts téri zenés-vallásos fesztiválon

2017. május 26. 19:20 - sz.klara

Május utolsó hétvégéjén immáron 14. alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivál elnevezésű programsorozatot Ferencvárosban. A Ráday utca és azon belül is főként a Bakáts tér környékére összpontosuló rendezvényen hazai és határon túli zenei fellépők mellett kézműves vásár és kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket.

A Kálvin téri templom tövében péntek délután három órakor egy kisebb diákokból és tanáraikból álló csoport gyülekezik, hogy közösen sétáljanak el a Református Zenei Fesztivál fő helyszínéül szolgáló Bakáts térhez. Még őket megelőzve sétálok végig a Ráday utcán, ahol a feltűnően sok rendőr és egy-egy földre ejtett programfüzet kivételével eleinte semmi nem utal rá, hogy itt valamilyen különleges program zajlana éppen.

img_20170526_150048.jpg

Márpedig rendőrből láthatóan nincs hiány, akik jó előre lezárták a Ráday utcára nyíló keresztutcák zömét még az esti zsoltáros fáklyás menet elnevezésű látványosnak ígérkező program előtt. A Bakáts térre érve éppen a csángó népzenei világot képviselő Servet Zenekar lép fel, a felállított színpad előtt viszont 30-40 nyugdíjas kivételével alig üldögél valaki. A fiatalokat láthatóan nem igazán sikerült bevonzani a népzenével a délutáni eseményre, helyette ők inkább a közeli Nehru part és a Múzeumkert árnyas füvén hűsölnek a rekkenő napsütésben.

img_20170526_151414.jpg

Nekem is túl meleg van ahhoz, hogy sokáig élvezzem az amúgy kifejezetten szórakoztató produkciót, ezért inkább a Dunapart irányába sétálok tovább. A Bakáts utca Lónyay utcáig tartó szakaszán sétálóutcát alakítottak ki, itt a háromnapos fesztivál ideje alatt kézműves vásár zajlik, aki pedig kedvet érez hozzá, a helyszínen önkéntes véradáson is részt tud venni.

img_20170526_151649.jpg

Négy óra körül az árusok között csak pár ember lézeng, igaz itt már a fiatalabb generáció tagjait is látni elvétve, az igazi pezsgés viszont még mindig várat magára. Egyenlőre tehát kissé lapos a buli, de talán este és a hétvégén már többen kilátogatnak majd a programokra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr8112543081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása