Ferencker

A Bálna oldalában kiválóan lehet lazulni

2017. április 19. 22:35 - DorHarm

Tavaly nyáron fedeztem fel a Bálna teraszát és annyira megszerettem, hogy az első napsugarak hatására már szaladtam is, hogy elfogyasszak egy jól megérdemelt limonádét és gyönyörködjek az elém táruló város panorámájában.

 

17886953_1469133606444147_1140090544_o.jpg

 Ez az április olyan, mint egy szeszélyes szerető. Hiába van napközben meleg, estére azért szükség van még egy plusz rétegre, és amikor már azt hittük, hogy a hónap közepén beköszönt a nyár, hirtelen havazni kezd. A jövőt illetően nem lehetünk biztosak semmiben, nem tervezhetünk nyugodtan szabadtéri programokat, hiszen bármi megtörténhet.

Ennek tudatában rohamoztam meg a Bálna teraszát, amikor az időjárás egy kicsit is jobb kedvében volt. Emlékeimben még tisztán élt az előző nyár, amikor egy jó kis meggysör társaságában élvezhettem a napsütést és az esti kivilágított város látványát. Szilárdan hittem benne, hogy egy újabb ücsörgéssel rituálisan is megnyitom az új szezont, ezért egy percig sem haboztam. A Bálna oldalában több étterem közül is válogathatunk, amikhez egy csodás egybefüggő terasz tartozik. A hely sikerességét jelzi, hogy fülledt nyári estéken egy tű leejtése is gondot jelentene, akkora a tömeg.

De nem csak vacsorázni lehet, egy itallal is kiülhetünk a teraszra felvezető lépcsőkre, ha az asztaloknál már elfogytak a helyek. Mi a Jónás Kézműves Sörház óriási választékából választottunk magunknak frissítőt. Igaz, hogy az árak nem a legalacsonyabbak, egy pohár ára akár a 600 forintot is elérheti. De ha már elegünk van a felvizezett csapolt sörből, és a mennyiség helyett egy kicsit a minőséget is élvezni akarjuk, akkor mi ez a hatszáz pénz? Semmi. A Jónás Kézműves Sörház filozófiája szerint "Sört inni élmény", és ezt mi készséggel elhisszük nekik. 

17887579_1469132906444217_1812061277_o.jpg

De a hatalmas választékú csapolt sörök mellett rengeteg pálinkából, borból, valamint üdítőből is válogathatunk. Mi egy fehár nagyfröccs és egy kézműves málnás szörppel ízesített limonádé mellett döntöttünk. Egy kicsit sajnáltam a 890 forintot a málnás limonádéra, de egyszerűen elkapott a nagyvárosi életérzés. A zsizsegő élet a teraszon, a Duna és a Gellért-hegy pompás látványa, a menő bár, ezek mind azt ordították, hogy megengedheted magadnak a drága limonádét! És én egy csöppet sem bántam meg. A lépcsőkön ücsörögve, itallal a kezünkben nézegettük a fantasztikus panorámát, az előttünk sétálgató családokat, kutyákat. A nap melegen sütötte az arcunkat és mi mélyen magunkba szívtuk a gondtalan budapesti polgár-hangulatot. Ez az idilli pár órácska számomra megérte az árát.

17858450_1469133686444139_1946950712_o_1.jpg

 

 A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az Esetleg Bar & Bistro, a Jónás Kézműves Sörház, az OlimpiCafé, a Solties Terasz és a Sport Terrace várja a vendégeket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr6812414955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása