Ferencker

Családokkal telt meg a Haller park a Tavasz ünnepén

2017. május 02. 16:24 - sz.klara

Idén negyedik alkalommal rendezték Ferencvárosban a Tavaszünnep nevű rendezvényt a Haller parkban. A hűvös és esős idő messze nem a legideálisabb körülmény a szabadtéri eseményeknél, mégis sokan érkeztek a programra.

A Tavaszünnepen a Páli Szent Vince templom mögött elterülő füves részen zenés-táncos színpad, kézműves vásár és különféle - elsősorban a gyerekek szórakoztatását célzó - tematikus sátrak és egy mini vidámpark is helyet kapott.

img_20170429_142018.jpg

Kora délután épp a Bab Társulat óriásbábos előadása közben érek ki a helyszínre, ahol szinte kivétel nélkül kisgyermekes családok vannak mindenütt. Az emberek érdeklődve figyelik a színpad előtti füves területen zajló produkciót, ami a szereplők töretlen erőbedobásának hála tényleg vicces. A program kiírása szerint ez egy kifejezetten gyerekeknek szóló előadás, a “lovon ülő” főszereplő ennek ellenére bele-bele fűz néhány pikáns elszólást a beszédébe, amit a kissé átfázott közönség felnőtt tagjai láthatóan nagy lelkesedéssel és nevetéssel fogadnak.

A színpad környékét sátrak fogják közre, ahol az arcfestéstől a legó játékházig különféle gyermekeknek szóló programok várják az érdeklődőket. Ennek ellenére a színpad mellett a fő attrakciót a távolabb felállított mini vidámpark jelenti. Itt többfajta ugrálóvárral és trambulinokkal várják a kicsiket, akik mit sem törődve a borongós idővel, önfeledten játszadoznak és ugrálják ki magukat a különféle bohókás szerkezeteken.

img_20170429_142614.jpg

A program és az időjárás igazi vesztesei talán csak az ünnep idejére kitelepült kézműves vásár árusai lehetnek, hiszen ott alig lézeng egy-két ember, az ottlétem alatt mindenki más a színpad és a trambulinok környékét veszi birtokba. Az egyetlen érthetetlen dolog számomra, hogy egy ilyen - nyilvánvalóan főleg a kisgyermekes családok érdeklődésére számot tartó - eseményen nem készültek a szervezők egy mobil pelenkázó helységgel. Volt olyan család, akik ennek hiányában a bokrok takarásába kényszerültek a gyerekükkel.

img_20170429_142428.jpg

Ahogy telik az idő a környező utcák felől egyre több család és fiatal sétál a park és a színpad irányába. A késő délutáni és a közelgő esti koncertekre láthatóan már sokkal többen kíváncsiak. A fellépők között van a Romano Glaszo és a Mystery Gang, a programsorozatot pedig este egy utcabál és a Midlife Crisis zenekar fellépése zárja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr6012474649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása