Ferencker

A napsütés a társasjátékok legnagyobb konkurenciája

2017. március 12. 13:15 - DorHarm

Tudatában voltam annak, hogy felnőttként ki fogok tűnni a társasozó gyerekek tömegéből a Társasjáték délelőttön a Ferencvárosi Művelődési Központban, de sajnos a tömeg elmaradt. Vajon rá lehet-e még venni a mai gyerekeket arra, hogy szombat délelőtt a videojáték helyett a társast válasszák?

A napsütéses szombat délelőtt kemény konkurenciája volt az első Társasjáték délelőttnek a Ferencvárosi Művelődési Központban, pedig a felvonultatott játékok a legtöbb korosztály igényeit kielégíthették volna.

2017-03-04_10_59_55_1.jpg

A több alkalmasra tervezett rendezvénysorozatot a Béthel Alapítvány a "Jól vagyok, mert jó vagyok", Nemzeti Tehetség Program keretein belül valósította meg, és célja Román Miklós, a Béthel Alapítvány munkatársa szerint a szemléletformálás. Nem hiába hirdették No Phone. No Computer. Only Games. szlogennel az eseményt, hiszen a játékok segítségével szeretnék népszerűsíteni a kütyü mentes életet.

17200528_1437994186224756_52531122_o.jpg

Beszélgetés közben én is kipróbálom a játékokat és segítek egy kisfiúnak, akinek a nagymamája nálam kevésbé lelkes. Kiderül, hogy náluk csak szombatonként van megengedve a videojátékozás, és a gyerekek már egész héten ezt várják. Ennek ellenére a kisfiút alig lehet haza rángatni az eseményről. Minden játékot ki akar próbálni, körbe járja az asztalokat és lelkesen meséli, hogy melyik lett végül a kedvence. Úgy tűnik a dolog működik. A kisfiúhoz hasonlóan én is beleragadtam a játékba, sokáig gondolkoztam azon, hogyan tudom kijuttatni a bábut a labirintusból, vagy egy másik játék esetében, hogyan tudom megépíteni a mágneses darabkákból a kártyán látható alakzatot.

Valószínűleg társaságban még élvezetesebb lenne egy ilyen délelőtt, de ahogyan azt Román Miklós is kiemeli, az embereket megmozgatni manapság elég nehéz feladat. Pláne, ha ilyen szépen süt a nap - teszem hozzá gondolatban.

Reméljük, hogy az érdeklődés csak nőni fog a mostanihoz képest, hiszen április, május, júniusban is terveznek egy-egy alkalmat.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr712324497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása