Ferencker

A hóvirággal együtt a tolvajok is előbújnak

2017. március 16. 14:08 - DorHarm

A hóvirág a tavasz első hírnöke, megjelenésével jelzi a jobb idő közeledtét, azonban a napsugarak nem csak a hóvirágot csalogatják elő, hanem a tolvajokat is. Erről a problémáról tájékoztat minket Ferencváros Televíziója, a 9.tv is.

 

A televízió YouTube csatornáján, a Biztonsági Zóna nevű műsor március hatodikai videójában a tavasszal megnövekvő ékszer és kerékpár lopásokra hívják fel a lakosság figyelmét.

A jó időnek köszönhetően egyre kevesebb ruha takarja ékszereinket, ami lehetőséget ad a tolvajoknak az úgynevezett nyaklánc kitépésre- árulja el Ámán András, rendőr alezredes. Emellett a közterületen tárolt kerékpárok száma is nő, ami még több lehetőséget nyújt a kerékpár tolvajoknak.

 

 

 

A nyaklánc kitépésnek főleg az idősebb generáció tagjai vannak kitéve, erre fel is hívja Ámán András a videóban a figyelmünket és körültekintésre kéri ezt a korosztályt. A bajt megelőzhetjük, ha a ruha alatt, vagy egyáltalán nem hordunk az utcán nagyobb értékű ékszert.

 

Ámán alezredes szavait a számok is megerősítik, a Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztályának adatai szerint országos szinten az enyhébb hónapokban tényleg magasabb a lopások száma. Azonban megnyugtató látni, hogy a 2017-es és 2016-os adatok már jóval kevesebb lopásról számolnak be országos szinten a 2012-es összesítéshez képest.

 

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyilvános adatai szerint Ferencváros közterületét 65 térfigyelő kamera pásztázza, melyek a tapasztalatok szerint elrettentik a kerékpár tolvajokat a bűncselekménytől. Ha mi is odafigyelünk arra, hogy kerékpárunkat térfigyelő kamera közelében, megfelelő kivitelezésű lánccal zárjuk le, valamint nem hordunk nagyobb értékű ékszereket az utcán, akkor nagyobb eséllyel kerülhetjük el azt, hogy áldozattá váljunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr10012342575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása