Ferencker

Szabadulószobák: a legújabb őrület Ferenckerben is

2017. május 25. 12:04 - DorHarm

Aki nem hallott még a szabadulószobákról, az valószínüleg egy másik bolygón él, ugyanis a közösségépítés ezen formája mára már előkelő helyre tornázta fel magát a szabadidős tevékenységek között. Cikkünkben bemutatjuk, hogy Ferencvároson belül merre találjátok a hozzátok legközelebb eső játékszobát.

Trükkös dolog blogbejegyzést írni a szabadulószobákról, ugyanis ez egy nagyon titkos műfaj. A játékot úgy kell elképzelni, hogy egy-egy helyszínen több szoba található, ezek mindegyike más-más tematika szerint van berendezve. Kalózos, téli, egyiptomi, csak az alkotók képzelete szabhat határt! A szobába minimum két ember mehet be, majd rájuk zárják az ajtót. A feladat szerint meg kell találni a kiútat, mindenféle logikai feladvány segítségével kulcsokat és zárakat kell keresni, míg végül eljuthattok a kijárathoz. Mindezt egy megadott időre kell teljesíteni, ha nagyon elakadunk, a játékvezető segít, hiszen végig figyeli a játékosokat egy kamerán keresztül.

De miért is titkos ez a műfaj? A versengés mára már akkora lett a szabadulószobák között, hogy hét lakat alatt őrzik a termekben található feladványokat, hogy a konkurencia esetleg ne tudja lemásolni a csavaros logikai feladatokat. A másik indok pedig magától értetődik: ha kikerülnek a nyilvánosság elé a feladványok, akkor már semmi poén nincs a szobában, hiszen bárki tudhatja előre, hogy milyen feladatokat kell majd megoldania.

De lássuk csak, hogy hova is tudunk menni a barátainkkal, vagy a céggel, ha egy kis összekovácsolódásra vágyunk!

1. Logic Arena

Négy különféle szoba várja az érdeklődőket. Rendezvények lebonyolítását is vállalják, már egészen pici kortól, a nyolc évesek is részt vehetnek a játékban.

Bakáts Tér 9, Budapest, 1092

Árkategória: $$

 

2. Escape from Chernobyl

A játék során a csernobili atomerőmű egyik vezérlőterméből kell kiszabadulni mielőtt bekövetkezik a végzetes robbanás.

Ráday utca 10-12, Budapest, 1092

Árkategória:$

 

3. Záróra Szabadulós Játék

Két pálya áll a játékosok rendelkezésére, foglalástól függően akár egyszerre vagy egymás után.

Boráros tér 1, Budapest, 1093

Árkategória: $$

 

4. Escaper

Az Escaper sikerességét jelzi, hogy már a Tripadvisorra is felkerült. Két szobával várják a játékosokat, a Vásárcsarnok és a Kálvin tér között, a Gönczy Pál utcában. Jellemzően 2-5 fős társaságok számára íródott forgatókönyv alapján, maximum 60 perc alatt kell megoldani a helyszíneken fellelhető rejtvényeket.

www.escaper.hu

Gönczy Pál utca 4. I. emelet/ 5. ajtó

Árkategória: $$

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferencker.blog.hu/api/trackback/id/tr4412536387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása